Zoeken

Kerstnachtmis

Kerstnachtmis 24 december 2023 met medewerking van Koor 4U. Woord- en Communieviering. Voorganger Arie van de Wiel.
Woord- en Communieviering Kerstmis kerstavond 24 december. Voorganger Arie van de Wiel. Met medewerking van Koor 4U. Vanaf ca. 21.30 uur worden kerstliederen gezongen. https://www.sintansfridus.nl/event/kerstnachtmis/

Hoogfeest van Kerstmis viering

Hoogfeest van Kerstmis
Viering 1e Kerstdag. Voorganger: pastoor Joachim Skiba Voor deze viering zijn geen plaatsen meer beschikbaar. U kunt de viering thuis volgen via de livestream: https://kerkd… https://www.sintansfridus.nl/event/hoogfeest-van-kerstmis-viering/

IMG-20231117-WA0000 aangepast.jpgTerugblik op Jubileumviering Koor 4U 40 jaar

Zoals bekend viert Koor 4U in 2023 zijn 40 jarig jubileum met diverse feestelijke activiteiten. In januari was er een taartenbuffet, in juni een zomerconcert en in december volgt nog een kerstconcert. Het hoogtepunt van het jubileumjaar was echter wel de jubileumviering op 12 november jl. Een feestelijke viering met pastoor Skiba als voorganger.
De viering werd door Koor 4U omlijst met een aantal bekende succesnummers uit de koorhistorie maar ook diverse liederen uit het meer recente repertoire. Een en ander werd begeleid op de dwarsfluit door Herma van der Heyden en op de piano door Ron Adelaar.
Aan het einde van de viering hield Angélique Liebens, vice-voorzitter van het kerkbestuur van OLVvA (en oud-lid van 4U) een dankspeech. Daarbij ging zij in op diverse gebeurtenissen uit de koorhistorie en haar eigen ervaringen daarmee. Daarna speldde zij Antoinette van der Ploeg en Ron Adelaar als langstzittende koorleden een Sint Gregorius eremedaille op. Beiden zijn vanaf het allereerste begin (inmiddels dus ruim 40 jaar!) aan 4U verbonden. Vervolgens nam Arie van de Wiel het woord om Ron Adelaar nog eens extra in het zonnetje te zetten en te feliciteren met z'n 50 jarig jubileum als kerkmusicus. Ron was nl. voor zijn "loopbaan" bij 4U al 10 jaar actief als vaste begeleider van de vieringen in de Heilig Kruiskerk (samen met zijn vader).
Na afloop van de viering was er ruime gelegenheid om onder het genot van een kop koffie met iets lekkers de koorleden en de jubilarissen te feliciteren. Later volgde nog een hapje en een drankje.
Koor 4U zal het jubileumjaar afsluiten met een sfeervol kerstconcert op zaterdag 16 december in de Sint Ansfriduskerk (aanvang 20.15). U bent van harte uitgenodigd!
Namens koor 4U,
Jan van der Sijs, voorzitter

200 pix IMG_2890_edited.jpgWelkom in de Sint Ansfriduskerk

U bent welkom om de vieringen in de Sint Ansfriduskerk bij te wonen. De vieringen in de kerk worden ook uitgezonden via Kerkdienst Gemist.

In de Wekelijkse Mededelingen, onze wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag, informeren wij u over activiteiten in en rond de Sint Ansfriduskerk en over andere actuele ontwikkelingen (aanvragen door een e-mail te sturen aan secretariaat@ansfriduskerk.nl).

We blijven graag met u in contact! Dat doen we met activiteiten en informatie via internet, e-mail en telefoon. U kunt ons ook bereiken via e-mail en telefoon.

Als u ideeën of wensen heeft, laat het ons weten via een e-mail naar secretariaat@ansfriduskerk.nl.

200 pix IMG_20150215_102822 sharpened crop.jpg

Vieringen in de Sint Ansfriduskerk

Alle vieringen in de Sint Ansfriduskerk zijn ook online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl Sint-Ansfridus

2020-03-20 Maria kerk 200 pix 20200320_094355.jpgWij hebben het kaarsje aangestoken, u kunt er uw persoonlijke gebed bij bidden

Wij hebben bij Maria van Altijddurende Bijstand in de Sint Ansfriduskerk kaarsjes voor u aangestoken. U kunt er uw persoonlijke gebed bij bidden of intenties bij overwegen. U kunt op de foto klikken om hem groot op uw scherm te zien.

OLV_meimaand_web_kleur 200 pix hoog.pngMeditatieve Maria wandeling

Maak een wandeling waarin het leven van Maria uitgangspunt is voor enkele meditatieve vragen.
Tijdens de wandeling luister je naar enkele teksten over het leven van Maria. Aan de hand van metaforen, stiltes, elementen uit de natuur, en met hoofd en hart wordt dat wat de geest bezighoudt, in een ander licht gezet; wordt bekeken vanuit verschillende perspectieven.

Wanneer we vastzitten in een patroon dat niet de oplossing biedt voor een ontstane situatie is creativiteit noodzakelijk; meditatief wandelen biedt die creativiteit. Tijdens het wandelen staan we een aantal keren letterlijk stil bij de persoon Maria, en vul je je figuurlijke rugzak met vragen én antwoorden die je tot verder nadenken zetten.

De tekst kun je hier downloaden.

Stichting Vrienden van Sint Ansfridus

Lees hier verder over de mogelijkheden te doneren aan de Stichting Vrienden van Sint Ansfridus. De stichting is door de belastingdienst erkend als culturele ANBI.

Vieringen in de Sint Ansfriduskerk kunt u volgen via internet

Indien u niet in de gelegenheid bent een viering in de Sint Ansfriduskerk bij te wonen, kunt u deze volgen via internet. Ook kunt u een viering naderhand beluisteren of bekijken via uitzending gemist. Lees verder bij uitzending vieringen . Naast de weekendvieringen wordt ook de eucharistieviering op woensdagavond om 19.00 uur via de livestream op Kerkdienst Gemist uitgezonden. Deze is niet achteraf te bekijken.

Meedoen aan de collecte met je smartphone, ook thuis

In de Sint Ansfriduskerk kunt u meedoen aan de collecte zonder contant geld. Hiervoor kunt u de Givt-app op uw smartphone (iOS, Android) gebruiken. Bekijk de in de Sint Ansfriduskerk opgenomen video (video 5) over hoe het werkt. Bijzonder bij deze video: de muziek is van en gespeeld door Ron Adelaar, dirigent/pianist van Koor 4U van de Sint Ansfriduskerk.

Download de app, vul uw gegevens in zodat uw bijdrage via automatische incasso kan worden geïnd.

U kunt thuis ook geven als u meekijkt via Kerkdienst gemist. Of als u in de Wekelijkse Mededelingen leest waar de collecte voor bestemd is. 

Als u wilt geven aan de collecte opent u de app, geeft aan welk bedrag u wilt geven en kiest uit de lijst voor locatie Sint Ansfriduskerk. 

U geeft via Givt altijd anoniem. Bij de storting van het bedrag naar de bankrekening van de Sint Ansfriduskerk wordt uw naam niet bekendgemaakt.

De Givt-app kunt u downloaden in de App Store en Google Play of via www.givtapp.net/download. Meer informatie over Givt op www.givtapp.net