Zoeken

Home » Vieringen » Pasen

Vieringen en activiteiten rond Pasen

In 2021 hebben de Paasvieringen weer doorgang gevonden 

In 2021 waren in verband met de Coronamaatregelen nog niet alle activiteiten en vieringen mogelijk in de Vastentijd en Goede Week, die normaliter plaatsvinden. Hieronder geven we een overzicht van die activiteiten die normaliter plaatsvinden in de Sint Ansfriduskerk. 

Overzicht vieringen en activiteiten in de Veertigdagentijd en de Goede Week 2019 in de Sint Ansfriduskerk (als voorbeeld zonder Corona-maatregelen)

In de Vastentijd en de Goede Week zijn er vele (bezinnings)activiteiten in de Sint Ansfriduskerk. Een overzicht daarvan in pdf kunt u hier t.z.t. bekijken en downloaden.

Hieronder staan alle activiteiten in de Goede Week, de week van 13 april tot en met 21 april 2019.

Zaterdag 13 april 2019    16.00 uur      Palmpaasstokken maken door de kinderen in de zaal naast de Sint Ansfriduskerk. Graag vooraf aanmelden via kndansfridus@live.nl.
         
Zaterdag 13 april 2019   19.00 uur   Aan de vooravond van Palmzondag willen we ons in devote sfeer voorbereiden op de week die komen gaat. Op deze avond lezen we tijdens een gebedsviering het lijdensverhaal uit het Evangelie van Mattheüs zoals dat in het verleden op Passiezondag werd gedaan. In alle rust laten we onze gedachten gaan door de week van vreugde, veroordeling, verdriet, dood en opstanding. Tijdens deze Viering van Woord en Gebed zingt het Taizékoor enkele toepasselijke liederen
         
Zondag
14 april 2019 
  11.00 uur      Palmpasenviering met optocht van de kinderen met hun palmpaasstokken door de kerk. Voorganger is pastoor Joachim Skiba. Het koor  Mixed Generations verzorgt de muzikale ondersteuning.
         
Zondag
14 april 2019
  19.30 uur   Concert Via Crucis van Listz. Uitgevoerd door het Amersfoorts Kamerkoor. Kaarten verkrijgbaar bij de ingang.
         
Dinsdag 16 april 2019   20.30 uur      Passion 4U. Meer informatie onder Passion 4U.
         
Woensdag 17 april 2019   10.00 uur      Samenkomst en korte viering speciaal voor ouderen. De viering begint om 10.30 uur. Na afloop gezellig samenzijn. Indien u geen persoonlijke uitnodiging hebt ontvangen, kunt u zich aanmelden via  secretariaat@ansfriduskerk.nl.
         
Woensdag 17 april 2019   19.00 uur   Viering van Woord en Gebed. Op zoek naar jezelf als nieuwe mens. De Veertigdagentijd, tijd van inkeer en ontdekking. Op zoek naar jezelf, contact met je Bron, met God. De afgelopen weken kon u binnenkomen, in stilte overdenken, bidden, een kaarsje aansteken. Op zoek naar de nieuwe mens in uzelf. Vandaag sluiten we de periode van in stilte overdenken af met een gebedsdienst. Voorganger is Arie van de Wiel. Muzikale ondersteuning door dames van Soli Deo Gloria aangevuld met dames van de vrouwen projectschola Gregoriaans. 
         

Vrijdag
19 april 2019

  15.00 uur      Kruisweg. Meditatieve gang langs het pad dat Jezus moest gaan. In woord, beeld en gebed herinneren we ons het lijden van Christus. Voorganger is Arie van de Wiel.
         
Vrijdag
19 april 2019  
  19.00  uur      Ingetogen Kruiswegoefening met zang van de heren van Koor 4U (For You) en Soli Deo Gloria. Voorgangers zijn Arie van de Wiel en Georgine Vervoorn.
         
Zaterdag 20 april 2019     19.00 uur      Wake bij het graf. In gebed en stilte houden wij een wake bij het graf, hoopvol wachtend... Voorgangers zijn Arie van de Wiel en Jan van der Sijs. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Ron Adelaar.
         
Zondag
21 april 2019  
  11.00 uur      Hoogfeest van Pasen. Feestelijke Eucharistieviering. Voorganger is pastor Mauricio Meneses. Met medewerking van koor Soli Deo Gloria.