Zoeken

Home » Vieringen » Pasen

Vieringen en activiteiten rond Pasen

Overzicht vieringen en activiteiten in de Veertigdagentijd en de Goede Week 2018 in de Sint Ansfriduskerk

In de Vastentijd en de Goede Week zijn er vele (bezinnings)activiteiten in de Sint Ansfriduskerk. Een overzicht daarvan in pdf kunt u hier bekijken en downloaden.

Hieronder staan alle activiteiten in de Goede Week, de week van 24 maart tot en met 1 april 2018.

Zaterdag 24 maart 2018    16.00 uur      Palmpaasstokken maken door de kinderen in de zaal naast de Sint Ansfriduskerk. Graag vooraf aanmelden via kndansfridus@live.nl.
         
Zaterdag 24 maart 2018   19.00 uur   Gebedsviering: voorbereiding op de lijdensweek. Aan de vooravond van Palmzondag willen we ons in devote sfeer voorbereiden op de week die komen gaat. Het is een week van vreugde, veroordeling, verdriet, dood en opstanding. Op deze avond lezen we tijdens een gebedsviering het Evangelie van Mattheüs zoals dat in het verleden op Passiezondag werd gedaan. In alle rust laten we onze gedachten door de lijdensweek gaan en overwegen we wat dit voor ons anno 2018 betekent. Tijdens deze Viering van Woord en Gebed zingt koor Soli Deo Gloria (heren) enkele toepasselijke liederen
         
Zondag 25 maart 2018    11.00 uur      Palmpasenviering met optocht van de kinderen met hun palmpaasstokken door de kerk. Voorganger is pastor Roderick Vonhögen. Het koor  Mixed Generations verzorgt de muzikale ondersteuning.
         
Dinsdag 27 maart 2018   20.15 uur      Passion 4U. Meer informatie onder Passion 4U.
         
Woensdag 28 maart 2018   10.00 uur      Samenkomst en korte viering speciaal voor senioren. De viering begint om 10.30 uur. Na afloop gezellig samenzijn. Indien u geen persoonlijke uitnodiging hebt ontvangen, kunt u zich aanmelden via  secretariaat@ansfriduskerk.nl.
         
Woensdag 28 maart 2018   19.00 uur   Viering van Woord en Gebed. Op zoek naar jezelf als nieuwe mens. De Veertigdagentijd, tijd van inkeer en ontdekking. Op zoek naar jezelf, contact met je Bron, met God. De afgelopen weken kon u binnenkomen, in stilte overdenken, bidden, een kaarsje aansteken. Op zoek naar de nieuwe mens in uzelf. Vandaag sluiten we de periode van in stilte overdenken af met een gebedsdienst. Voorganger is Arie van de Wiel. Muzikale begeleiding van Ron Adelaar op de vleugel. 
         
Vrijdag 30 maart 2018   15.00 uur       Kruisweg. Meditatieve gang langs het pad dat Jezus moest gaan. In woord, beeld en gebed herinneren we ons het lijden van Christus.
         
Vrijdag 30 maart 2018     19.00  uur       Ingetogen Kruiswegoefening met zang van de heren van Koor 4U en Soli Deo Gloria. Voorgangers zijn Arie van de Wiel en Anny Dorrestijn.
         
Zaterdag 31 maart 2018     19.00 uur      Wake bij het graf. In gebed en stilte houden wij een wake bij het graf, hoopvol wachtend... Voorgangers zijn Arie van de Wiel en Jan van der Sijs. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Ron Adelaar.
         
Zondag 1 april 2018     11.00 uur      Hoogfeest van Pasen. Feestelijke Woord- en Communieviering. Voorganger diaken Frank Sieraal. Met medewerking van koor Soli Deo Gloria.