Zoeken

Home » Vieringen » Passion4U

Passion 4U

200 pix IMG_0201.jpgHet lijdensverhaal

Het lijdensverhaal van Jezus staat centraal in de Goede Week voor Pasen. Op diverse momenten en in diverse vieringen wordt stilgestaan bij de laatste dagen van het lijden en sterven van Jezus. En met Pasen vieren we zijn verrijzenis.

Passion 4U, het lijdensverhaal op eigentijdse wijze

In de Goede Week wordt in de Sint Ansfriduskerk het passieverhaal op eigentijdse wijze verteld. Geïnspireerd door de TV uitzendingen van 'The Passion' is er in Amersfoort Passion 4U. Passion 4U is een initiatief van Koor 4U, een van de koren van de Sint Ansfriduskerk.

200 pix Marco Ligthart IMG_0254_crop.jpgHet meeslepende passieverhaal wordt verteld met woorden van nu en visueel met beelden ondersteund. De woorden worden afgewisseld met muziek. Passend bij het moment in het lijdensverhaal zingen solisten en Koor 4U met muzikale begeleiding voor velen bekende liederen van hedendaagse artiesten. Muziek en beelden die het verhaal meer diepte geven en een brug slaan tussen het lijdensverhaal van toen en onze huidige tijd. In muziek, tekst en beeld wordt een eigentijds beeld gegeven van de lijdensweg van Jezus. 

Passion 4U 2022

In 2022 wordt voor de achtste maal Passion 4U uitgevoerd in de Sint Ansfriduskerk. 

Op dinsdagavond 12 april is weer een uitvoering van Passion 4U in de Sint Ansfriduskerk.
Passion 4U is al jaren de moderne vertelling van het passieverhaal omlijst met beeld en muziek, geïnspireerd op de succesvolle TV uitvoeringen van 'The Passion'.
Het meeslepende lijdensverhaal wordt verteld met woorden van nu en visueel ondersteund met moderne dia- en filmbeelden die op een groot scherm worden getoond. Aangevuld met de uitvoering van bekende pop- en musicalnummers wordt een eigentijds beeld gepresenteerd van de lijdensweg van Jezus. Muziek en beelden geven het verhaal meer diepte en slaan een brug tussen het lijdensverhaal van toen en onze huidige tijd. Solisten en Koor 4U zingen werken van bekende popartiesten; Frank Boeijen, Trijntje Oosterhuis, Leonard Cohen, Suzan en Freek, Eric Clapton, Carole King, Paul Simon en ook enkele bekende werken uit de musicals, Les Miserables, Phantom of the Opera en West Side Story. Dit jaar heeft de Passion 4U dus weer een aantal prachtige nieuwe nummers. De Sint Ansfriduskerk is van binnen sfeervol verlicht in stemmige passiekleuren.

De muzikale vormgeving is in handen van Ron Adelaar (dirigent/pianist). Aan de uitvoering werken mee; Marcela Rocha en Michiel van der Ploeg (solozang) en Koor 4U van de Sint Ansfriduskerk.

Uitvoering van Passion 4U is op dinsdagavond 12 april 2022 in de Sint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan in Amersfoort. De aanvangstijd is 20.30 uur en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage aan de dekking van de kosten wordt op prijs gesteld.