Zoeken

Home » Vieringen » Passion4U

Passion 4U

200 pix IMG_0201.jpgHet lijdensverhaal

Het lijdensverhaal van Jezus staat centraal in de Goede Week voor Pasen. Op diverse momenten en in diverse vieringen wordt stilgestaan bij de laatste dagen van het lijden en sterven van Jezus. En met Pasen vieren we zijn verrijzenis.

Passion 4U, het lijdensverhaal op eigentijdse wijze

In de Goede Week wordt in de Sint Ansfriduskerk het passieverhaal op eigentijdse wijze verteld. Geïnspireerd door de TV uitzendingen van 'The Passion' is er in Amersfoort Passion 4U. Passion 4U is een initiatief van Koor 4U, een van de koren van de Sint Ansfriduskerk.

200 pix Marco Ligthart IMG_0254_crop.jpgHet meeslepende passieverhaal wordt verteld met woorden van nu en visueel met beelden ondersteund. De woorden worden afgewisseld met muziek. Passend bij het moment in het lijdensverhaal zingen solisten en Koor 4U met muzikale begeleiding voor velen bekende liederen van hedendaagse artiesten. Muziek en beelden die het verhaal meer diepte geven en een brug slaan tussen het lijdensverhaal van toen en onze huidige tijd. In muziek, tekst en beeld wordt een eigentijds beeld gegeven van de lijdensweg van Jezus. Een compilatie van Passion 4U 2014 kunt u hier bekijken en van 2018 hier.

In 2019 wordt voor de zevende maal Passion 4U uitgevoerd in de Sint Ansfriduskerk.

Datum en plaats Passion 4U

Passion 4U 2019 vindt plaats op dinsdag 16 april 2019 om 20.30 uur in de Sint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28, Amersfoort. De kerk is open vanaf 20.00 uur. Reserveren is niet mogelijk. Dus kom op tijd want vol is vol. 

Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.