Zoeken

Home » Vieringen » Passion4U

Passion 4U

200 pix IMG_0201.jpgHet lijdensverhaal

Het lijdensverhaal van Jezus staat centraal in de Goede Week voor Pasen. Op diverse momenten en in diverse vieringen wordt stilgestaan bij de laatste dagen van het lijden en sterven van Jezus. En met Pasen vieren we zijn verrijzenis.

Passion 4U, het lijdensverhaal op eigentijdse wijze

In de Goede Week wordt in de Sint Ansfriduskerk het passieverhaal op eigentijdse wijze verteld. Geïnspireerd door de TV uitzendingen van 'The Passion' is er in Amersfoort Passion 4U. Passion 4U is een initiatief van Koor 4U, een van de koren van de Sint Ansfriduskerk.

200 pix Marco Ligthart IMG_0254_crop.jpgHet meeslepende passieverhaal wordt verteld met woorden van nu en visueel met beelden ondersteund. De woorden worden afgewisseld met muziek. Passend bij het moment in het lijdensverhaal zingen solisten en Koor 4U met muzikale begeleiding voor velen bekende liederen van hedendaagse artiesten. Muziek en beelden die het verhaal meer diepte geven en een brug slaan tussen het lijdensverhaal van toen en onze huidige tijd. In muziek, tekst en beeld wordt een eigentijds beeld gegeven van de lijdensweg van Jezus. 

Nadat Corona in 2020 ervoor zorgde dat de uitvoering niet door kon gaan, zou in 2021 voor de achtste maal Passion 4U uitgevoerd worden in de Sint Ansfriduskerk. In verband met de geldende corona-maatregelen is ook deze uitvoering afgelast. In plaats daarvan is er dit jaar een online Passion 4U video gemaakt.

200 pix IMG_0196.jpgPassion 4U 2021 online

Ron Adelaar, dirigent/pianist van Koor 4U, heeft het volledige lijdensverhaal inclusief beelden en muziek uit de uitvoeringen van de Passion 4U 2018 en 2019 tot een 2021 online versie bewerkt. Een Passion 4U - video - zodat op deze wijze toch iedereen het passieverhaal kan beluisteren, genieten van de muziek, en met prachtige beelden. Klik hier om te kijken.