Zoeken

Home » Evenementen » Amersfoortse Mariadag

Amersfoortse Mariadag

OLV_meimaand_web_kleur 200 pix hoog.pngDe 3e Amersfoortse Mariadag vindt plaats op 18 mei 2019 in en rond de Sint Ansfriduskerk

Het programma is nog in ontwikkeling. Te zijner tijd kunt u dat hier lezen.

Om alvast een idee te krijgen, staat hieronder het programma van de Mariadag 2018.

Mariadag 21 mei 2018 11.00-17.00 uur in en rond de Sint Ansfriduskerk

Op 21 mei organiseert de Sint Ansfriduskerk een dag voor ontmoeting en gezelligheid waarin Maria centraal staat voor parochianen van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en de Sint Ansfriduskerk en de bewoners uit de wijk rond de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort Zuid. Speciale programma-onderdelen zijn:

  • 11.00-11.30 uur Mariagebedsviering. Dagopening door pastoor Tuan. Aansluitend foto maken met iedereen die ‘Maria’ heet.
  • 11.45 en 13.15 uur Start Workshop Ave Maria Zingen. Twee verschillende workshops met Ave Maria’s van verschillende componisten. Luisteren naar opnames én veel zelf zingen o.l.v. Frits Klostermann.
  • 12.00 en 13.30 uur Start Workshop Maria Bloemschikken. O.l.v. Corine Overweg wordt een rozenkrans gemaakt.
  • 13.30-14.30 uur Meditatieve wandeling. Een inspirerende geleide stilte wandeling o.l.v. Jeanne Roos.
  • 15.00-15.45 uur Hoe katholiek is Maria. Een overweging met Pinksteren. Deze Pinkstermeditatie geleid door pater Jan Hulshof, marist, probeert te laten zien dat Maria een inspiratie is voor elke gelovige en dat zij niet binnen de kerkelijke afrasteringen blijft die mensen hebben aangebracht.
  • 16.00-17.00 uur Het Mariadagconcert. Het koor Canto van Scholen in de Kunst, Paula Bär-Giese (zangeres, pianiste), Hans Meijer (luitist) en Hein Hof (organist) zingen onder meer het Stabat Mater van Rheinberger, Cantigas de Santa Maria Alfonso El Sabio X en diverse Ave Maria’s.

Tussen 11.00-17.00 uur is er een doorlopend aanbod, zoals verkoop religieuze curiosa, expositie ‘Mijn mirakeltje’. Voor oud en jong speurtocht of fietstocht, Mariaschilder/kleurworkshop, rijgen van je eigen rozenkrans, ontdekken van de tuin (begeleid door SKA Catootje en Jan Jans/Karlijn), beklimmen van de toren, spelen op het springkussen of iets lekkers eten of drinken.

De toegang is gratis. Wel worden vrijwillige bijdragen op prijs gesteld om uw waardering te laten blijken. En de religieuze curiosa, en eten en drinken zijn tegen betaling verkrijgbaar.

U kunt hier de flyer met het volledige programma downloaden.

U bent van harte welkom!