Zoeken

Goede doel 2017: Ronald McDonald Huis Utrecht

De netto opbrengst van de kerststallententoonstelling 2017 ging naar een project van het Ronald McDonald Huis Utrecht om in 2018 de tuin aan te passen zodat deze rust biedt aan de ouders en ´avontuur´ en speelplezier voor de kinderen. Een plek waar iedereen zich even kan terugtrekken uit het hectische ziekenhuisleven.

In het Ronald McDonald Huis Utrecht verblijven ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis of het Prinses Máxima Medisch Centrum. Indien mogelijk komen ook de zieke kinderen zelf af en toe naar de tuin bij het Ronald McDonald Huis om daar samen met hun gezin te zijn.

Tijdens de tentoonstelling zijn vrijwilligers van de het Ronald McDonald Huis Utrecht aanwezig geweest om vragen te beantwoorden. Meer informatie over het Ronald McDonald Huis Utrecht staat op hun website www.hetwkz-kind.nl/ronald-mcdonaldhuis-utrecht.


Goede doel 2016: Stichting Happy Holiday

De netto opbrengst van de kerststallententoonstelling 2016 ging naar een project van Stichting Happy Holiday om in 2017 twee vakantieweken te organiseren voor ernstig zieke kinderen en hun gezin. Op vakantie gaan is niet voor ieder gezin vanzelfsprekend. In ons land zijn armlastige gezinnen, waarvan één of soms meerdere kinderen ernstig of ongeneeslijk ziek zijn en het daardoor niet mogelijk is samen op vakantie te gaan. Met het bieden van gespecialiseerde zorg, vrijwilligers en een prachtige aangepaste vakantie plek maakt Happy Holiday het voor deze gezinnen mogelijk te genieten van een onvergetelijke vakantie.

Tijdens de tentoonstelling zijn vrijwilligers van de Stichting Happy Holiday aanwezig geweest om vragen te beantwoorden. Meer informatie over de stichting Happy Holiday staat op hun website www.stichtinghappyholiday.nl.

 

Goede doel 2015: Stichting Leergeld Amersfoort

De netto opbrengst van de kerststallententoonstelling 2015 is gegaan naar een project van Stichting Leergeld Amersfoort. In Amersfoort leven ongeveer 4.500 kinderen in gezinnen met zodanig lage inkomens, dat de eerste levensbehoeften niet zomaar kunnen worden betaald. Stichting Leergeld Amersfoort springt hierop in door op een duurzame manier te investeren in de participatie en ontwikkeling van deze kinderen, bijvoorbeeld door financieel bij te dragen aan activiteiten op school en daar buiten, zoals sportclubs, zwemles, fiets om naar school te fietsen. Het motto van Stichting Leergeld is dan ook 'Alle kinderen mogen meedoen!' Voor meer informatie zie www.leergeldamersfoort.nl.

De netto opbrengst van de tentoonstelling is gegaan naar een project in 2016 waarin de Stichting aan kinderen uit gezinnen op de armoedegrens een gevulde rugzak wilde geven met schoolspullen waarmee ze een gelijke start kunnen maken op de middelbare school als andere kinderen.

2016 Inhoud rugtas Stichting Leergeld 200 pix.jpgVan de Stichting Leergeld ontving de Commissie Kerststallententoonstelling in oktober 2016 het volgende bericht dat wij graag met u delen: 

“In juni hebben wij 85 kinderen blij kunnen maken met een prachtige rugtas gevuld met allerlei schoolmaterialen zoals schriften, pennen potloden, multomappen met toebehoren, agenda en voor leerlingen die dit nodig hebben een mooie rekenmachine. De rugtassen waren verschillend van kleur, zodat deze zowel voor meisjes als jongens aantrekkelijk zijn. Met deze voorziening hebben deze leerlingen een prima start kunnen maken in het voortgezet onderwijs.

Nogmaals hartelijk dank voor de bijdrage en de mogelijkheid om als goed doel te fungeren bij de tentoonstelling van 2015. Ik wens jullie veel succes bij de voorbereiding van de tentoonstelling van 2016. Wie weet mogen wij ooit weer eens als goed doel fungeren in één van de komende jaren.

Hartelijke groet,

Stichting Leergeld Amersfoort
Wil Ellenbroek”