Zoeken

Goede doel 2015: Stichting Leergeld Amersfoort

De netto opbrengst van de kerststallententoonstelling 2015 is gegaan naar een project van Stichting Leergeld Amersfoort. In Amersfoort leven ongeveer 4.500 kinderen in gezinnen met zodanig lage inkomens, dat de eerste levensbehoeften niet zomaar kunnen worden betaald. Stichting Leergeld Amersfoort springt hierop in door op een duurzame manier te investeren in de participatie en ontwikkeling van deze kinderen, bijvoorbeeld door financieel bij te dragen aan activiteiten op school en daar buiten, zoals sportclubs, zwemles, fiets om naar school te fietsen. Het motto van Stichting Leergeld is dan ook 'Alle kinderen mogen meedoen!' Voor meer informatie zie www.leergeldamersfoort.nl.

De netto opbrengst van de tentoonstelling is gegaan naar een project in 2016 waarin de Stichting aan kinderen uit gezinnen op de armoedegrens een gevulde rugzak wilde geven met schoolspullen waarmee ze een gelijke start kunnen maken op de middelbare school als andere kinderen.

2016 Inhoud rugtas Stichting Leergeld 200 pix.jpgVan de Stichting Leergeld ontving de Commissie Kerststallententoonstelling in oktober 2016 het volgende bericht dat wij graag met u delen: 

“In juni hebben wij 85 kinderen blij kunnen maken met een prachtige rugtas gevuld met allerlei schoolmaterialen zoals schriften, pennen potloden, multomappen met toebehoren, agenda en voor leerlingen die dit nodig hebben een mooie rekenmachine. De rugtassen waren verschillend van kleur, zodat deze zowel voor meisjes als jongens aantrekkelijk zijn. Met deze voorziening hebben deze leerlingen een prima start kunnen maken in het voortgezet onderwijs.

Nogmaals hartelijk dank voor de bijdrage en de mogelijkheid om als goed doel te fungeren bij de tentoonstelling van 2015. Ik wens jullie veel succes bij de voorbereiding van de tentoonstelling van 2016. Wie weet mogen wij ooit weer eens als goed doel fungeren in één van de komende jaren.

Hartelijke groet,

Stichting Leergeld Amersfoort
Wil Ellenbroek”