Zoeken

Home » Evenementen » Kerststallententoonstelling » Goede doel Kerststallententoonstelling

Goede doel Kerststallententoonstelling

IMG_1907 edited formaat 900 pix_edited.jpgIn 2018: Stichting Happy Holiday

De netto opbrengst van de kerststallententoonstelling 2018 gaat naar een project van de Stichting Happy Holiday om in 2019 twee maal een vakantieweek te organiseren voor ernstig zieke kinderen en hun gezin. 

Voor gezinnen, waarvan één, of soms meerdere kinderen ernstig of ongeneeslijk ziek zijn is het daardoor soms niet mogelijk om samen op vakantie te gaan. De zorg voor het zieke kind vraagt om een aangepaste vakantieplek met gespecialiseerde verpleegkundige zorg.

De extra kosten rondom zieke kinderen zijn vaak zo groot dat er binnen het gezin geen middelen meer zijn om op vakantie te kunnen gaan. Door de vele aandacht die er voor het zieke kind in het gezin moet zijn, wordt er minder tijd en aandacht besteed aan de 'gezonde' broertjes en zusjes.

Stichting Happy Holiday wil deze gezinnen helpen om samen op vakantie te kunnen gaan. Een vakantie waar iedereen evenveel van kan genieten en het ziek zijn even op de laatste plaats komt. Een vakantie waar ouders/verzorgers tot rust kunnen komen en waar evenveel aandacht is voor het gezonde kind als voor het zieke kind. Ook het ontmoeten van lotgenoten heeft een grote meerwaarde, niemand begrijpt zo goed hoe het is om een ernstig ziek kind te hebben als een andere ouder die hetzelfde in haar of zijn gezin meemaakt.

Het doel is om met de netto opbrengst van de kerststallententoonstelling in 2019 twee weken een aantal gezinnen met één of meer ernstig zieke kinderen een week te laten genieten van een vakantie.

Tijdens de tentoonstelling zijn vrijwilligers van de Stichting Happy Holiday aanwezig om vragen te beantwoorden. Meer informatie over het de Stichting Happy Holiday staat op hun website www.stichtinghappyholiday.nl.

 

Goede doel 2019

Projectvoorstellen voor het goede doel 2019 kunnen ingediend worden van 1 tot 17 maart 2019 bij de Commissie Kerststallententoonstelling, Karin de Wit-Olthoff via wit.karinde@gmail.com.

Zie hier voor meer informatie over de beoordeling van de voorstellen.