Zoeken

Home » Evenementen » Kerststallententoonstelling » Kerststallententoonstelling

Kerststallententoonstelling 7 t/m 16 december 2018

SDC10944 edited 900 pix.jpg

Veel mensen kijken er het hele jaar naar uit, de voorbereiding vordert en straks is het zover. Van 7 tot en met 16 december 2018 herbergt de Sint Ansfriduskerk voor de 34ste keer de Kerststallententoonstelling. Ruim een week lang zijn ongeveer 250 Kerststallen en Kerstgroepen uit meer dan 60 landen te bewonderen. Door de jaren heen trekt het internationale karakter van de tentoongestelde kerstgroepen jaarlijks ruim 5.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor de liefhebber valt er ook dit jaar weer veel moois te zien.

Dit jaar is er bovendien een kerstkaartenwedstrijd voor kinderen van 4-12 jaar. Kinderen maken een kerstkaart voor een ernstig ziek kind dat in het ziekenhuis of thuis verzorgd wordt. Wij zorgen ervoor dat de kaarten bezorgd worden. Er zijn leuke prijzen te winnen. Meer informatie vindt u hier.

Optredens koren

Tijdens de tentoonstelling zullen ruim 30 koren in de weekenden en in de avonduren belangeloos het geheel met hun zang opluisteren. Te zijner tijd staat het overzicht op de korenpagina.

Toegang

De netto opbrengst van de tentoonstelling gaat naar het goede doel. De entree is € 2,-. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis naar binnen en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is de entree € 0,50.

Groepen kunnen op afspraak de tentoonstelling bezoeken op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur. Vooral scholen adviseren wij hiervoor te kiezen. U kunt voor het maken van de afspraak bellen naar Dora Bos op telefoonnummer 033 4611254.

Kerstconcert

Op zaterdag 15 december 2018 wordt een Kerstconcert gegeven door Harmonieorkest KAMV en Christelijk Koor Message, beide uit Amersfoort. Het concert begint om 19.45 uur. De kerk is open vanaf 19.15 uur.

De entree voor het kerstconcert is € 10,- per persoon inclusief het bekijken van de tentoonstelling. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa tijdens de openingsuren of telefonisch vanaf half november 2018 op telefoonnummer 033 4611254.  U kunt ook kaarten bestellen via een e-mail naar kerststallen_ansfridus@hotmail.com. U kunt tot en met vrijdag 14 december 2018 telefonisch of via e-mail kaarten bestellen. De telefonisch of via e-mail bestelde kaarten liggen op de avond van het kerstconcert bij de kassa voor u klaar. Betaling aan de kassa en uitsluitend contant.

Goede doel van de Kerststallententoonstelling

De totale netto opbrengst van de tentoonstelling gaat ook dit jaar weer naar een goed doel, deze keer een project van de Stichting Happy Holiday. Voor meer informatie over het goede doel kunt u terecht op deze pagina.

Vrijwilligers en verzamelaars

De realisatie van de jaarlijkse tentoonstelling is slechts mogelijk dankzij de verzamelaars die hun kerststallen en kerstgroepen ter beschikking stellen én de inzet van tientallen vrijwilligers. De vrijwilligers zijn maanden druk geweest met de voorbereidingen en dragen straks zorg voor de uitvoering en het goede verloop. Door deze onmisbare steun zal ook deze 34ste tentoonstelling weer een sfeervol en indrukwekkend evenement zijn.

Wij heten u van harte welkom en rekenen graag op uw komst.