Zoeken

Home » Evenementen » Kerststallententoonstelling » Kerststallententoonstelling

Kerststallententoonstelling december 2020 afgelast

SDC10944 edited 900 pix.jpg

Veel mensen kijken er het hele jaar naar uit, de voorbereidingen waren gestart in het voorjaar van 2020, maar helaas hebben we de tentoonstelling dit jaar moeten afgelasten als gevolg van de Coronamaatregelen.  In december 2019 vond in de Sint Ansfriduskerk voor de 35ste keer de Kerststallententoonstelling plaats. Ruim een week lang waren ongeveer 250 Kerststallen en Kerstgroepen uit meer dan 60 landen te bewonderen. Door de jaren heen trekt het internationale karakter van de tentoongestelde kerstgroepen jaarlijks ruim 5.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor de liefhebber viel er ook in 2019 weer veel moois te zien.

Optredens koren

Tijdens de tentoonstelling luisterden ruim 30 koren in de weekenden en in de avonduren belangeloos het geheel met hun zang op. Het overzicht staat nog op de korenpagina.

Toegang 

De netto opbrengst van de tentoonstelling gaat naar het goede doel. In 2020 is geen goed doel gekozen, omdat de tentoonstelling helaas niet doorgaat. Eerdere jaren was de entree € 2,-. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis naar binnen en voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is de entree € 0,50.

Groepen konden in 2019 op afspraak de tentoonstelling bezoeken. Dat kon dagelijks, behalve op zondag, vanaf 10.00 uur. Vooral scholen adviseren wij hiervoor te kiezen. Afspraken konden gemaakt worden via het secretariaat Sint Ansfriduskerk op telefoonnummer 033 4615923 of een e-mail naar secretariaat@ansfriduskerk.nl. 

Kerstconcert

Traditioneel werd ook in 2019 op een zaterdagavond een Kerstconcert gegeven. Het concert begon om 19.30 uur. De kerk was open vanaf 19.00 uur.

De entree voor het kerstconcert was € 10,- per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 5,- en kinderen tot 4 jaar gratis. Dit was inclusief het bekijken van de tentoonstelling en koffie/thee/limonade. 

Goede doel van de Kerststallententoonstelling

De totale netto opbrengst van de tentoonstelling ging in 2019 naar een goed doel, deze keer een project van de E Solo Foundation. Voor meer informatie over het goede doel kunt u terecht op deze pagina.

Vrijwilligers en verzamelaars

De realisatie van de jaarlijkse tentoonstelling is slechts mogelijk dankzij de verzamelaars die hun kerststallen en kerstgroepen ter beschikking stellen én de inzet van tientallen vrijwilligers. De vrijwilligers zijn elk jaar maanden druk geweest met de voorbereidingen en dragen zorg voor de uitvoering en het goede verloop. Door deze onmisbare steun was ook de 35ste tentoonstelling in 2019 weer een sfeervol en indrukwekkend evenement.

Wij waren blij met uw komst en uw bijdragen in 2019.