Zoeken

Home » Evenementen » Kerststallententoonstelling

Kerststallententoonstelling Sint Ansfriduskerk

IMG_1885_edited.jpg

Al ruim 30 jaar wordt elk jaar in december in de Sint Ansfriduskerk een tentoonstelling georganiseerd van kerststallen en kerstgroepen uit de hele wereld. Ooit is de voormalige pastoor van de Sint Ansfriduskerk, pastoor Schuurmans gestart met het tentoonstellen van zijn eigen kerstgroep in de zaal naast de kerk. Later kwamen daar kerstgroepen van parochianen bij. Toen het er teveel werden voor de zaal, is de tentoonstelling verplaatst naar de kerk. Pastoor Schuurmans verzamelde zelf Santons, kerstbeelden uit Frankrijk. Deze kerstgroep heeft hij geschonken aan de Sint Ansfriduskerk en daar wordt hij elke kerststallententoonstelling in een veranderend decor neergezet.

Nu bestaat de tentoonstelling jaarlijks uit meer dan 250 kerstgroepen afkomstig uit meer dan 60 landen. Er is een grote variëteit aan gebruikte materialen, hoogte en aankleding van de beelden.

De tentoonstelling wordt belangeloos muzikaal opgeluisterd door een groot aantal koren. En als het u teveel is om alles achter elkaar te bekijken, kunt u tussentijds even pauzeren in de Herberg.

Op de volgende pagina’s kunt u verder lezen:
·       De tentoonstelling 2018
·       Goede doel Kerststallententoonstelling 2018
·       Meewerkende koren 2018
·       Aanmelden
·       Foto impressie