Zoeken

Home » Evenementen » Kerststallententoonstelling

Kerststallententoonstelling Sint Ansfriduskerk

IMG_1885_edited.jpg

Tot 2019 is 35 jaar lang elk jaar in december in de Sint Ansfriduskerk een tentoonstelling georganiseerd van kerststallen en kerstgroepen uit de hele wereld.

In verband met het Coronavirus en alle maatregelen die daarmee samenhingen was het in 2020 en 2021 niet mogelijk een tentoonstelling te organiseren. In 2022 is er weer een tentoonstelling geweest. En ook dit jaar, in 2023, organiseren we graag weer een tentoonstelling van 9 t/m 17 december. 

Er zijn dit jaar circa 120 kerstgroepen te zien. De groepen zijn gemaakt van diverse materialen. Er zijn grote beelden en hele kleine, veelkleurige en eenvoudige. En natuurlijk staat ook de Santonsgroep van de Sint Ansfriduskerk weer opgesteld.

De tentoonstelling is geopend op maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.30-17.00 uur. Entree € 2/€ 0,50 (4 t/m 12 jr), jonger dan 4 jr gratis. Op zaterdag en zondag treden koren en muziekgroepen belangeloos op.

Graag wensen we u langs deze weg een gezegende kersttijd.

Hoe is de tentoonstelling ooit ontstaan

Ooit is de voormalige pastoor van de Sint Ansfriduskerk, pastoor Schuurmans gestart met het tentoonstellen van zijn eigen kerstgroep in de zaal naast de kerk. Later kwamen daar kerstgroepen van parochianen bij. Toen het er teveel werden voor de zaal, is de tentoonstelling verplaatst naar de kerk. Pastoor Schuurmans verzamelde zelf Santons, kerstbeelden uit Frankrijk. Deze kerstgroep heeft hij geschonken aan de Sint Ansfriduskerk en daar wordt hij elke kerststallententoonstelling in een veranderend decor neergezet.

Nu bestaat de tentoonstelling uit meer dan 100 kerstgroepen afkomstig uit vele landen. Er is een grote variëteit aan gebruikte materialen, hoogte en aankleding van de beelden.

De tentoonstelling wordt belangeloos muzikaal opgeluisterd door een groot aantal koren. 

Op de volgende pagina’s kunt u verder lezen:
·       De tentoonstelling 2023
·       Goede doel Kerststallententoonstelling
·       Meewerkende koren 2023
·       Aanmelden
·       Foto impressie