Zoeken

Home » Verdiepen en leren » Lezingen

Lezing 'Vrede, krijgsmacht, 10 geboden'

Lezing 'Vrede, krijgsmacht en haar taak bij de bescherming van de 10 geboden'

Tijdens de Vredesweek organiseert de Sint Ansfriduskerk op maandag 19 september 2016 om 20.00 uur een lezing getiteld ‘Vrede, krijgsmacht en haar taak bij de bescherming van de 10 geboden’. Pieter van Amerongen, luitenant-kolonel vliegerarts b.d., o.a. tijdens de vredesmissie in Irak, zal vertellen over zijn ervaringen.

Hij zegt daarover: “Militairen zijn ook mensen. Als mens neemt de militair zijn levensovertuiging mee de defensieorganisatie in. Als geen ander is een militair in staat om de vrede te bewaken en te behouden dan wel met beheerst en gecontroleerd geweld te herkrijgen. In de voordracht zal worden ingegaan op de schijnbare paradox tussen het enerzijds krijgsman of -vrouw zijn en tegelijkertijd de uitdrager zijn van christelijke waarden, zoals het respecteren en nastreven van de vrede.”

De voordracht van Pieter van Amerongen begint op maandag 19 september om 20.00 uur in het zaaltje naast de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan 28 in Amersfoort.

Uiteraard is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en het voeren van discussie. Toegang is gratis. U bent van harte welkom.