Zoeken

Home » Evenementen

Open monumenten weekend

2014-09-14 200 pix foto van bezoeker IMG_3223.jpgDe Sint Ansfriduskerk is een gemeentelijk monument

De Sint Ansfriduskerk is gebouwd tussen 1914 en 1916. In 2016 was het 100 jaar geleden dat de kerk feestelijk is ingezegend als Rooms Katholieke kerk. Meer dan 25 jaar geleden is de Sint Ansfriduskerk een gemeentelijk monument geworden. 

Buiten de vieringen en andere activiteiten in de kerk, kunt u de Sint Ansfriduskerk op diverse momenten in het jaar bezoeken.

Jaarlijks is de kerk open voor bezichtiging tijdens het Open Monumenten Weekend. Daarnaast is er diverse keren per jaar een rondleiding door de kerk waarin de symboliek in de kerk centraal staat.

Open Monumenten Weekend 2018 op 8 en 9 september

Op zaterdag 8 september bent u welkom tussen 13.00 en 17.00 uur en ook op zondag 9 september tussen 13.00 en 17.00 uur. De kerk is gratis toegankelijk.

Dit is dé gelegenheid om een keer te kijken op plaatsen waar u normaliter niet zo snel komt, zoals op de zolders en in de klokkentoren. Vanuit de klokkentoren hebt u uitzicht over een groot deel van de stad Amersfoort.

Een kopje koffie of thee staat voor u klaar. Ook kunt u een fietsroute langs andere monumenten in het Bergkwartier meenemen. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra van Staalduinen, via een e-mail naar staalduinen-prive@planet.nl.

Rondleidingen in de Sint Ansfriduskerk over de symboliek

Een paar keer per jaar is er een rondleiding in de kerk waarbij uitleg gegeven wordt over de symbolen die er zijn. Er wordt, waar dat kan, verband gelegd met andere culturen en de geschiedenis van het symbool. Er is ruimte om met elkaar uit te wisselen wat de symbolen voor ieder persoonlijk betekenen. De rondleidingen worden gegeven door Jeanne Roos.

De data van de rondleidingen worden onder meer bekend gemaakt via de Wekelijkse Mededelingen van de Sint Ansfriduskerk en het parochieblad Mirakel. Als u wilt weten wanneer de eerstvolgende rondleiding gepland is, kunt u een e-mail sturen naar Jeanne Roos via jeanne.roos@kpnmail.nl.

Het is mogelijk om voor - door uzelf samengestelde - groepen een eigen rondleiding af te spreken. ook hiervoor kunt u contact opnemen met Jeanne Roos, via een e-mail naar jeanne.roos@kpnmail.nl.

Overige rondleidingen

Op afspraak worden ook andere rondleidingen gegeven in de Sint Ansfriduskerk. Onder meer voor scholen of groepen.

Contactpersoon voor deze rondleidingen is Gerard Bos. Hij is bereikbaar via e-mail gbos@amerwald.nl.

U kunt hierover ook contact opnemen met het secretariaat van de Sint Ansfridus via telefoonnummer 033 4615923 of e-mail secretariaat@ansfriduskerk.nl.