Zoeken

Home » Agenda » Amersfoortse Mariadag

Amersfoortse Mariadag

18 May11:00 - 17:00

18 mei 2019

OLV_meimaand_web_kleur 200 pix hoog.pngOp zaterdag 18 mei a.s. van 11.00-17.00 uur wordt in en rond de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan in Amersfoort de 3e echte Amersfoortse Mariadag gehouden. Met een scala aan activiteiten waarbij Maria centraal staat, is er gelegenheid voor ontmoeting en gezelligheid en zelf actief iets doen of luisteren en kijken naar wat aangeboden wordt.

Doorlopend kunt u de Maria kunst expositie bekijken, waarin veertien (amateur-) kunstenaars werk tonen dat geïnspireerd is door Maria. Er is nieuw werk van de Stadsdichter van Amersfoort (Jacques de Waart) te zien en te horen. En ook Trudy Eijgermans, Marjet de Jong, Marian Reintjes en Jan van de Meulen laten nieuw werk zien dat speciaal voor deze dag gemaakt is. U kunt genieten van beelden, foto's, schilderijen, ruimtelijke objecten, collages, iconen.

Verder zijn toppers in het programma: de Mariagebedsviering (om 11.00 uur), een workshop Ave Maria Zingen (om 12.15 uur) of deelnemen aan een meditatieve Mariawandeling (om 14.30 uur). U kunt uw dierbare of bijzondere Mariavoorwerp of religieuze voorwerp meenemen en laten bekijken door drs. Joost van Hest, kunsthistoricus (tussen 14.00 en 15.30 uur). Of u kunt om 16.00 uur het Mariadagconcert bijwonen met Marialiederen, verzorgd door Paula Bär-Giese (zangeres/pianiste), Maria den Hertog (zangeres), Hans Meijer (luitist) en Hein Hof (organist) van Musick's Monument uit Amersfoort en het Slavisch Koor Byzantium uit Soest. U hoort Marialiederen vanaf 1200 tot 1900 en door Maria geïnspireerde liederen uit onder meer de Orthodoxe riten.

Doorlopend tussen 11.30 en 16.00 uur: voor oud en jong is er de speurtocht of een fietstocht, kan een Mariatekening gekleurd worden of een kaarsje opgestoken worden in de kapel. U kunt rondneuzen bij de verkoop van religieuze curiosa en informatie krijgen over de Bedevaart naar Kevelaer. En natuurlijk is er wat lekkers te eten en drinken verkrijgbaar. Speciaal voor de kinderen: knutselen, spelen en ontdekken binnen en buiten bij SKA kinderdagverblijf Jan Jans of springen op het springkussen in de tuin.

U bent van harte welkom! Toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig. Bij een aantal activiteiten is een vrijwillige bijdrage welkom om uw waardering te laten blijken. Het volledige programma met tijden van de onderdelen vindt u hier.