Zoeken

Home » Agenda » Jaarlijkse Inspiratiedag WCCM

Jaarlijkse Inspiratiedag WCCM

11 March10:30 - 15:00

Jaarlijkse Inspiratiedag WCCM in samenwerking met Sint Ansfriduskerk. Meditaties en Lezing Sicco Claus.

De WCCM - de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie - organiseert een Inspiratiedag op zaterdag 11 maart 2023 in samenwerking met de Sint Ansfriduskerk. Het thema is 'De relevantie van John Main's visie op spiritualiteit voor jouw leven'. Er zullen meditaties plaatsvinden, Sicco Claus zal een lezing geven over het thema en hij zal vragen beantwoorden. U bent van harte welkom.

U kunt zich aanmelden voor deze dag bij:
Herman Roos: E: roos.herman@me.com,
M: 06-53 644 715
In de bevestiging van uw aanmelding, ontvangt u nadere info over de dag.

Sint Ansfriduskerk, J. Catslaan 26, Amersfoort

www.wccm.nl

Sicco Claus' intro op de lezing:
"Ik zal spreken over het belang van de op meditatie gerichte spiritualiteit van de benedictijn John Main (1926-1982). Ik belicht zijn theologische visie, maar ook zijn kijk op spirituele praktijken, spirituele groei en de contexten daarvoor, zoals meditatiegroepen. De nadruk ligt daarbij op wat dit allemaal kan betekenen voor jouw leven."

Sicco Claus studeerde theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht en deed een master in de filosofie aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkt tegenwoordig als docent levensbeschouwing en filosofie aan het Gymnasium Haganum in Den Haag. Op 1 november 2022 promoveerde hij op het proefschrift "Pilgrimage into God: John Main's Meditation-Oriented Spirituality'.
Sicco mediteert dagelijks en is lid van de Wereldgemeenschap voor Christelijke meditatie.